Școala ”Helikon” în București

Pentru că ne-ați trimis deja multe întrebări despre deschiderea Școlii ”Helikon” în București, iată câteva lămuriri, pe scurt:

 • vom deschide în septembrie 2019!
 • nu putem încă da locația exactă – suntem în negocieri pentru mai multe variante de clădire, plasate în zona centrală a Bucureștiului; vom lămuri acest lucru în martie-aprilie, când demarăm procedura pentru toate tipurile de autorizări necesare;
 • vom deschide deocamdată ciclul primar, cu 5 clase a câte 15-20 de elevi. În funcție de cererile de preînscriere, vom hotărî dacă rămânem doar pe varianta claselor Pregătitoare, I și a II-a pentru anul școlar 2019-2020, urmând să completăm ciclul în următorii doi ani școlari. Vom face, deci, înscrieri cu prioritate pentru Clasele Pregătitoare, I și a II-a!
 • am pregătit o echipă de 5 învățătoare cu experiență și pasiune pentru meseria lor; cu ele am colaborat deja de 2 ani în București, la celelalte programe ale noastre.
 • școala va funcționa după sistemul nostru național, cu autorizare și, ulterior, acreditare de la Ministerul Învățământului;
 • programul va fi 8.30 – 18.00 și va include următoarele module de activitate pentru elevi:
  • 8.30 – 13.30 – orele de clasă + efectuarea temelor alături de învățătoarea clasei  (aceste 5 ore sunt la dispoziția învățătoarelor și includ, pe lângă activitatea de predare-învățare prevăzută în Programele naționale -  și temele copiilor, și alte intervale suplimentare pentru arii de învățare prea puțin valorificate de programele românești: științe ale naturii, istorie, geografie etc. Orele de Educație Muzicală, Arte, Sport, Muzică – sunt așezate după-amiaza, cu profesori, astfel încât rămâne suficient timp învățătoarelor pentru activități care presupun mai multă investigare, dezbatere, dialog, construcție, lucru diferențiat, ajutor individual etc; programul de ”teme” se va intitula ”activități independente”)
  • 13.30 – 14.00 Masa de prânz (plus alte încă 2 gustări în timpul zilei)
  • 14.00 – 15.00 Joc și activități la alegere (copiii vor avea spații amenajate de joc și odihnă)
  • 15.00 – 18.00 Limbă străină (zilnic), Muzică, Arte plastice, Sport, Teatru, Informatică. Toate aceste activități sunt, de fapt, orele prevăzute dimineața, în programa românească și preluate de noi în acest regim de după-amiază, fără să fie ”suplimentare” sau sub formă opțională de club – activități cu multe elemente de mișcare și creativitate.
 • ne dorim excelență academică, atenție mare pentru ritmul și potențialul fiecărui copil, reguli clare de conviețuire și comunicare, spațiu pentru gândire, creativitate și libertate.
 • școala va avea programe de monitorizare permanentă a progresului copiilor și întâlniri lunare de feed-back cu fiecare familie;
 • ne vom axa pe dezvoltarea socială a copiilor, dincolo de orele de clasă. Fiecare copil își va descoperi rolul său în grup și va veni la școală cu plăcerea de a contribui la ceva anume, dincolo de creșterea școlară clasică: târguri de idei, festivaluri de invenții, programe artistice, expoziții, voluntariat etc.
 • școala primară nu are activități opționale sau un evantai de cluburi la alegere; toți copiii ”vor fi trecuți” prin toate ariile importante de dezvoltare la această vârstă, urmând ca ”specializarea și selecția” să se facă odată cu dezvoltarea ciclului gimnazial (probabil începând cu toamna lui 2021);
 • nu există o ofertă modulară de preț și activități; Tot programul va costa 600 Euro/ lună (fără mese). Copiii vor beneficia de toată garnitura de servicii: consilier, psiholog, asistență medicală, supraveghetori cu rol pastoral pentru activitățile de masă și joc liber.)

PENTRU PREÎNSCRIERI, recomandăm celor interesați de programul nostru să ne scrie deja, completând formularul următor

sau direct la

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

cu informații despre numele, vârsta și clasa viitoare a copilului (cea începând cu sept. 2019)!

Pentru că școala noastră își va obține autorizarea de la Ministerul Educației undeva în vară, recomandăm celor care trebuie să se înscrie deja la Clasa Pregătitoare în sistem național să o facă  oricum, acolo unde alegeți dvs. Înscrierea la școala ”Helikon” – posibilă numai după ce ne obținem toate autorizările – se va face în august, pe bază de transfer. Procedura este simplă și se poate realiza într-o singură zi.

După centralizarea preînscrierilor dvs. și răspunsul nostru individual la eventualele întrebări, vă vom contacta direct pentru o eventuală întâlnire unu la unu cu fiecare familie.

Am menționat de la început că preferința noastră este pentru formarea claselor Pregătitoare, I și a II-a! Dacă sunt suficiente cereri pentru a III-a și a IV-a, după întâlnirile cu fiecare familie doritoare, vom anunța, eventual, și alcătuirea claselor pe aceste grupe de vârstă.

Preînscriere înseamnă mailul dvs. sau  completarea formularului de mai sus!

Mulțumim pentru interes și răbdare! Vă mai aștept pe mail cu întrebări sau comentarii!