ATELIERELE DE EVALUARE ”HELIKON”

Locurile sunt completate până la sfârșitul lunii martie. Revenim cu noi informații în curând!
 
Reluăm programul nostru, adresat părinților care au nevoie de îndrumare și clarificări despre traseul școlar al copiilor lor. Ne aflăm în al 6-lea an al acestui program, cu peste 1500 de copii evaluați și tot atâtea raportări unu la unu, cu fiecare familie.

Atelierele de evaluare antrenează preșcolari sau școlari ai claselor P-IV, în activități care îi amuză și provoacă, timp de 3 ore, cu scopul măsurării progresului școlar și a maturizării emoționale, în funcție de vârstă și istoricul școlar al fiecărui copil.

În timpul activităților, copiii sunt, deci, stimulați cognitiv, socio-emoțional și motric; sunt totodată observați, intervievați, provocați să gândească și să rezolve probleme. Fiecare copil participă la o singură sesiune (3 ore), într-un spațiu prietenos, plin de jocuri și materiale de lucru adaptate vârstei. Dispunem de săli de clasă generoase, sală de sport, spații interioare de joacă și relaxare în pauzele dintre activitățile dirijate sau sarcinile de lucru planificate.

După sesiunea de evaluare, familiile beneficiază de rapoarte scrise și de o ședință de consiliere individuală în care se discută liniile generale ale dezvoltării intelectuale, emoționale, fizice, cu recomandări despre traseul școlar viitor sau nevoile personale de dezvoltare, recuperare, accelerare sau aprofundare.

 

Atelierele sunt organizate în grupuri de câte 8-10 copii și sunt conduse de Oana Moraru, alături de un psiho-pedagog. Oana Moraru este profesor de limba și literatura română/limba și literatura engleză (absolvent al Facultății de Litere, Universitatea București); învățătoare și educatoare (absolventă a Liceului Pedagogic București); fondator Școala Helikon-București, speaker și publicist pe teme educaționale, formator, autor platforma voceaparintilor.ro; cu experiență la catedră și vechime în domeniul managementului școlar: 25 de ani.

 

Atelierele au loc în fiecare zi de miercuri a săptămânii, la sediul din str. Cezar Bolliac 42, sector 3, București. Respectăm condițiile de siguranță impuse de recomandările sanitare; spațiile sunt mari, aerisite, cu distanțare între copii la mesele de lucru și verificări ale participanților prin triaj medical și discuții anterioare cu familia.

 

Au durata de 3 ore (9.00 – 12.00) și se recomandă copiilor cu vârsta între 3-10 ani, grupele de grădiniță fiind formate, de la o săptămână la alta, alternativ și separat de cele de școlari. E de menționat că familiile trebuie să se asigure dinainte că preșcolarii mici pot rămâne în spațiul nou al centrului nostru, neînsoțiți de familie. Evaluăm, de regulă, copiii care au intrat deja în programe de grădiniță și pentru care s-a produs minima acomodare în colectiv.

 

După încheierea sesiunii de 3 ore pentru fiecare copil, au loc programările ședințelor de feed-back individual cu familiile, realizabile online, pe Zoom, conform unui orar agreat de acestea. Anterior fiecărei întâlniri, familiile primesc raportul scris.

 

Următoarele zile destinate formării grupelor de preșcolari sau școlari (în funcție de cerere) sunt:

  • Miercuri, 24 februarie
  • Miercuri, 3 martie, 10 martie, 17 martie, 24 martie, 31 martie;

 

Revenim, după primirea datelor dvs., cu un mail în care trimitem toate detaliile de organizare și ziua în care copilul a fost programat și invitat la sediul nostru. Vom alcătui grupele de preșcolari separat de cele de școlari, în ordinea cererilor de înscriere.

 

Detalii eveniment

Data inceperii evenimentului 17 Feb 2022
Data incheierii evenimentului 17 Feb 2022
Capacitate Unlimited
Pret Revenim cu noi informații în curând!