ATELIERELE DE EVALUARE ”HELIKON”

Reluăm programul nostru, adresat părinților care au nevoie de îndrumare și clarificări despre traseul școlar al copiilor lor. Ne aflăm în al 7-lea an al acestui program, cu peste 2 000 de copii evaluați și tot atâtea raportări unu la unu, cu fiecare familie.

Atelierele de evaluare antrenează preșcolari sau școlari ai claselor P-IV, în activități care îi amuză și provoacă, timp de 3-4 ore, cu scopul măsurării progresului școlar și a maturizării emoționale, în funcție de vârstă și istoricul școlar al fiecărui copil.

În timpul activităților, copiii sunt, deci, stimulați cognitiv, socio-emoțional și motric; sunt totodată observați, intervievați, provocați să gândească și să rezolve probleme. Fiecare copil participă la o singură sesiune, într-un spațiu prietenos, plin de jocuri și materiale de lucru adaptate vârstei.

După sesiunea de evaluare, familiile beneficiază de rapoarte scrise și de o ședință de consiliere individuală în care se discută liniile generale ale dezvoltării intelectuale, emoționale, fizice, cu recomandări despre traseul școlar viitor sau nevoile personale de dezvoltare, recuperare, accelerare sau aprofundare.

Atelierele sunt organizate în grupuri de câte 8-10 copii și sunt conduse de Oana Moraru, alături de alte educatoare sau învățătoare. 

Oana Moraru este profesor de limba și literatura română/limba și literatura engleză (absolvent al Facultății de Litere, Universitatea București); învățătoare și educatoare (absolventă a Liceului Pedagogic București); fondator Școala Helikon-București, speaker și publicist pe teme educaționale, formator, autor platforma voceaparintilor.ro; cu experiență la catedră și vechime în domeniul managementului școlar: 25 de ani.

Atelierele au loc în fiecare zi de marți a săptămânii:

  • pentru preșcolari, la sediul din Cezar Bolliac 42, sector 3, București. 
  • pentru școlari, atelierele se desfășăară la sediul Școlii Helikon, din str. General H.M. Berthelot 25, sector 1.

 

Au durata de 4 ore (9.00 – 13.00) și se recomandă copiilor cu vârsta între 4-10 ani, grupele de grădiniță fiind formate, de la o săptămână la alta, alternativ și separat de cele de școlari. E de menționat că familiile trebuie să se asigure dinainte că preșcolarii mici pot rămâne în spațiul nou al centrului nostru, neînsoțiți de familie. Evaluăm, de regulă, copiii care au intrat deja în programe de grădiniță și pentru care s-a produs minima acomodare în colectiv. Sesiunea de evaluare nu se recomandă copiilor încă neintegrați în colectivitate.

 

După încheierea sesiunii de 4 ore pentru fiecare copil, au loc programările ședințelor de feed-back individual cu familiile, realizabile fizic, în ziua de vineri a aceleiași săptămâni, la sediul unde au avut loc inițial întâlnirile cu copiii.

Următoarele zile destinate formării grupelor de preșcolari sau școlari (în funcție de cerere) sunt:

  • Marți, 15 martie- atelier dedicat prescolarilor (sediu- Str. Cezar Bolliac 42);
  • Marți, 22 martie- atelier dedicat scolarilor (clasele P-IV) ( sediu-Str. Gen. Berthelot nr 25);
  • Marți, 29 martie- atelier dedicat prescolarilor (sediu- Str. Cezar Bolliac 42);
  • Marți, 5 aprilie- atelier dedicat scolarilor (clasele P-IV) ( sediu-Str. Gen. Berthelot nr 25);
  • Marti, 12 aprilie- atelier dedicat prescolarilor (sediu- Str. Cezar Bolliac 42);

 

Înscrierile se fac accesând link-urile de mai jos:

Link înscriere  preșcolari: https://forms.gle/FX3a1TBeYoDwbJCf7

Link înscriere școlari: https://forms.gle/bofkxKrjc26NyCFQ7

Revenim, după primirea datelor dvs., cu un mail în care trimitem toate detaliile de organizare si plată cât și ziua în care copilul a fost programat și invitat la sediul nostru.  Vom alcătui grupele de preșcolari separat de cele de școlari, în ordinea cererilor de înscriere.


Preț: 1000 lei lei (include atelierul pentru copil, ședința de consiliere cu familia și raportul scris)

 

Alte informații necesare:

Vom propune copiilor activități interactive și distractive, capabile să măsoare gradul de achiziții prevăzute de programele școlare și nu numai! Vom urmări echilibrul emoțional al copiilor, stima lor de sine, creativitatea, logica, asertivitatea, angajarea lor față de cunoaștere, în sens mai larg. Copiii vor fi testați oral și scris - în cadru formal și liber, de joacă sau lucru în echipă, provocați într-un mediu antrenant, fără stres. Vor fi încurajați să se exprime, să aibă încredere în ei, să își gestioneze timpul și prioritățile. Așa cum am scris și în eveniment, atmosfera este de joacă și explorare, cu unele momente de lucru la masă și testare pe deprinderile școlare.

Iată mai jos si alte informații relevante:

- copiii trebuie să aibă la ei pantofi de schimb pentru interior și un rând de haine, în caz de udat sau transpirat. Va fi nevoie și de o gustare la pachet și apă.

- E bine să le spuneți copiilor că vin la ateliere de joacă și proiecte amuzante - o să facem experimente și activități dinamice, ca să îi vedem în ipostaza lor relaxată.

Pentru confirmare fermă este nevoie să achitați suma de 1000 lei, nu mai târziu de 13 martie. În cazul în care nu mai doriți participarea, avem rugămintea de a ne anunța pe e-mail, printr-un scurt mesaj pentru a putea ceda locul altui copil.

Important! Pentru raportul de evaluare scris, este nevoie să transmiteți prin e-mail și o fotografie recentă a copilului, după ce veți primi confirmarea înregistrarii plății. Nu este nevoie sa trimiteți dovada plătii pe email.

Pentru orice alte întrebări, puteti transmite email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.